De beste tyske sportsbilene i historien

Landet som nesten er synonymt med begrepet sportsbil er Italia. Det overrasker kanskje mange at Tyskland ligger på en god andreplass. Tysk bilproduksjon begynte på 1800-tallet og har vært kjent i flere tiår for sin kvalitet, innovasjon og perfeksjonisme.

BMW produsert en fantastisk sportsbil tilbake på midten av 1930-tallet, en 2 liters BMW 328. Da den kom ble den tatt godt imot og alt lå til rette for å bli en populær bil, men det ble allikevel kun produsert 464 av bilen på 30-tallet. For å finne en vakrere og like populær modell, må vi til året 1956, da BMW 507 ble introdusert.

Mercedes er kanskje best kjent for sine luksusbiler med mottoet, ‘Det beste eller ingenting’. I 1950 kom Mercedes med modellen Mercedes 300 SLR, vinneren av World Sportscar Championship i 1955 sesongen. Mercedes produserte 3258 av modellen på 50-tallet. Det nyeste tilbudet, SLS AMG er et annet eksempel på hva Mercedes er i stand til å levere.

Audi er et selskap kjent for sitt innovative design og har hatt stor suksess i racing og offroad racing. En av de mest formidable firehjulstrekk touring bilene fra 1980-tallet må være Audi Quattro Turbo. Audi har hatt stor suksess med ulike versjoner av Audi TT. For de som foretrekker luksus og høyt prisede biler er Audi R8 Quattro drømmebilen. Denne modellen satte en ny standard for tyske superbiler.

Siden 1948 har Porsche produsert sportsbiler i meget høyt kaliber, noen modeller har i dag også fått kultstatus. Med 550 Spyder og Speedster fra 1950 ga noen indikasjon på hva som skulle komme. Det tok til 1964 for Porsche, da kom de med den ikoniske Porsche 911 som sakte men sikkert også utviklet seg til 912, deretter sin etterfølger i 914, 924 og til slutt 928. Selv Porsches nyeste modeller som Boxster og Cayenne har blitt svært ettertraktet.

Volkswagen har også produsert flere kjente sportsbiler og den første var Volkswagen Karmann Ghia. kjent som den tregeste sportsbilen for sin tid, men på alle andre måter var det en ekte sportsbil. På den motsatte enden av spekteret finner vi modellen Bugatti Veyron, den raskeste produksjonsbilen i verden. Designet i Tyskland og misunt av alle.

Go to Top