Det er få som vet hvilke bil vi snakker om, men det finner du snart ut. Bilen vi snakker om heter Bugatti Veyron, som blir produsert av Bugatti Automobiles, et datterselskap av Volkswagen.

Bugatti Veyron har en toppfart på hele 434,20 km/t, og er oppkalt etter den legendariske racerbilsjåføren Pierre Veyron, som vant det kjente 24-timersløpet Le Mans, da han kjørte for det opprinnelige Bugatti-selskapet tilbake i 1939.

Utviklingen av modellen startet i 1999, så dette er en ganske ny bil. Den ble først vist på bilutstillingen i Tokyo og var designet av Hartmut Warkuss hos Volkswagen. Produksjonsmodellen ble ikke vist frem før i 2001 i Geneve, og denne modellen var ganske lik den første modellen som ble vist frem to år tidligere i Tokyo. Volkswagens styreleder hadde tidligere lovet at de skulle vise frem verdens raskeste og kraftigste bil, så forventningene var store før avdukingen.

Veyron er ingen vanlig gatebil, da den har en W-16 motor – eller rettere sagt to V8 motorer som er koblet sammen i en W-konfigurasjon.

Det var i 2010 at modellen Bugatti Veyron Super Sport satte ny fartsrekord. Testføreren var Pierre Henri Raphanel som selv kom i Guinnes rekordbok denne dagen etter rekorden som ble satt på banen Ehra-Lessien.